Einde aan bijzonder stratencircuit

Al generaties lang komen liefhebbers naar de bergen van Santa Monica (Californië) om hun motoren en auto’s ‘te testen’ op topsnelheid en vering. Bewoners zijn daar echter niet zo heel blij mee. Zij kwamen dan ook met het initiatief om een nieuwe maatregel in te voeren. Verscheidene pogingen, als verhoogde controles en inbeslagneming van illegale voertuigen, zijn al mislukt. Nu zijn echte snelheidsdemonen nodig.

Na jaren studie en onderzoek worden, in de lente van dit jaar, langs de hartlijnen op de gevaarlijkste lussen de ‘dreunstroken’ geplaatst. De stroken zorgen voor een intens, onplezierige vibratie wanneer de banden ze raken. Er zijn eerdere successen behaald met deze stroken. Toch zit er ook een risico aan voor fietsers en motorrijders. Mochten de stroken resultaat boeken, dan zullen ze op de gehele route worden aangelegd. Naar verwachting gaat het project 500.000 (en geen vijf miljoen zoals hier eerder stond) dollar kosten.


Een dreunstrook. Brrr…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.