Elektrische scooter Govecs

De Govecs S1.2 is volop te koop in Nederland. Daarnaast is hij eenvoudig op te laden via de 220V-aansluiting, thuis of op je werk. Het Duitse merk Govecs heeft een serie geavanceerde, elektrische scooters ontwikkeld en is druk bezig met de verdere uitbreiding van het leveringsprogramma.

Bij de ontwikkeling van de S 1.2 kwam er veel kijken. Voor de styling werd een Italiaanse designstudio in de arm genomen. Voor de techniek werd gebruikgemaakt van een Amerikaanse ontwikkeling, die werd gecombineerd met Duitse technologie.

Robert van de Nadort, Managing Director van RRMobility, de importeur in de Benelux van Govecs: “Tot nu toe werden elektrische scooters gebaseerd op bestaande modellen met brandstofmotor. Dat betekent een beperking van de technische mogelijkheden, zoals de aandrijvingsmodule en de gewichtsverdeling. De scooters van Govecs zijn vanaf de tekentafel gebaseerd op elektrische aandrijving. Omdat de elektromotor in het frame vóór het achterwiel is gemonteerd, dat door een getande riem wordt aangedreven, heeft de Govecs niet de nadelen van de traditionele naafmotor. Een tweede voordeel is dat de motor en de accu op het laagst mogelijke punt liggen, waardoor de scooter een goed en stabiel rijgedrag heeft.”

De 25 km/h-versie van de S1.2 heeft een actieradius van 100 km, de 45 km/h-versie heeft reikwijdte van maximaal 60 kilometer.
De S 2.4, die binnenkort in Nederland wordt geïntroduceerd, is uitgerust met een lithium accu en heeft een actieradius van 160 kilometer (25 km/h-versie). Voor de 45 km/u-uitvoering is die afstand nog altijd 100 kilometer.

De Govecs S 1.2 is leverbaar vanaf 3.497 euro. De prijs van de S 2.4 bedraagt 5.497 euro.
Meer informatie vind je op www.rrmobility.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.