En we noemen hem Ducati… UPDATE

Na maanden van speculaties en spyfoto’s is het wachten bijna voorbij. De Ducati Diavel is begin november tijdens de EICMA voor het eerst in het echt te zien! Dit melden de Italianen op hun eigen site.

Nog mooier is dat ook de technische specificaties bekend geworden zijn. Althans, een paar. De Diavel weegt 207 kilogram en krijgt het Testastretta 11° blok gemonteerd. Natuurlijk ontbreken ABS, Ducati Traction Control en de Ducati Riding Modes (waarmee je de mapping gemakkelijk kunt aanpassen) niet.

Voor de echte puristen. Je spreekt het nieuwe type als volgt uit: dee-ah-vel. Ducati wil met de Daivel dezelfde kant op als de Monster. Of het succes net zo groot wordt, weten we over twintig jaar…

UPDATE 14-10-2010, 11h15

UPDATE 23 oktober 2010, 13h17
MIVV wordt de officiële uitlaatleverancier van de nieuwe Diavel. Dat laat het Italiaanse bedrijf weten in een persbericht. In het diepste geheim zijn medewerkers van MIVV al in vroeg stadium betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Diavel. Tijdens de EICMA meer over de uitlaat en natuurlijk ook over de andere nieuwigheden van deze bijzondere Ducati.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?