donderdag 28 maart 2024

Energica: de stille pijl – Video

In het hart van Motor Valley in Reggio-Emilia worden de snelste elektrische motorfietsen op de weg en het circuit geboren. Giampiero Testoni vertelt ons het verhaal van Energica Motor Company en hoe een elektrische motorfiets wordt gemaakt.

Nu de Amerikanen van Silk EV en de Chinezen van FAW in Reggio-Emilia supercars op batterijen gaan bouwen, ontdekt iedereen de ‘elektrische roeping’ van de roemruchte Motor Valley in de Po-vlakte. Maar in Soliera, op slechts enkele kilometers van Modena, ontwikkelt, produceert en racet een zeer Italiaans bedrijf al meer dan 10 jaar met high-performance motorfietsen op het circuit en op de weg.

Een elektrische motorfiets die de lucht zuivert terwijl je rijdt

Energica Motor Company, ontstond als een spin-off van de CRP groep, een bedrijf dat uitblinkt in uitmuntendheid en dat gespecialiseerd is in het prototyping van onderdelen voor de Formule 1. Dankzij de passie van Livia Cevolini (CEO) en Giampiero Testoni, technisch manager van het bedrijf, groeide het vervolgens zelfstandig naar z’n huidige niveau. En het is Testoni die in deze video het verhaal vertelt – Italiaans – van Energica, vanaf zijn ontstaan tot op de dag van vandaag.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen