Essen Motor Show > Ook voor motoren!

Jarenlang waren de motoren het ondergeschoven kindje tijdens de tuningsbeurs in het Duitse Essen, maar dit jaar kregen de motorfietsen een prominente plaats in de cultuurhoofdstad van het Ruhrgebied. Tijdens de 43e editie is er in het Messegebouw zelfs een aparte thematentoonstelling die bijna een complete beurshal in beslag neemt!

Naast prachtige klassieke racers, gepimpte standaardmodellen en getunede scooters kunnen motorliefhebbers er vooral hun hart ophalen bij de meest waanzinnige zelfbouw-creaties uit de internationale customwereld. De nieuwste trend is vooral gefocust op het inbouwen van automotoren, want naast een Boss Hoss met een V12 Aston Martin-blok wordt er eveneens een adembenemende zelfbouw-creatie van de Brit Allen Millyard tentoongesteld die een achtliter-motor van een Dodge Viper GTS wist in te bouwen in een motorfietsframe.

Op het eerste zicht lijkt het zo goed als uitgesloten dat hij de monsterlijke 500 pk van de Viper-krachtbron ook daadwerkelijk aan de grond weet te krijgen, maar die veronderstelling wordt onmiddellijk tegengesproken door de feiten. Vorig jaar wist Milliyard  op het testcircuit van Bruntingthorpe een topsnelheid te klokken van 331 kilometer per uur . Een absolute topprestatie gezien het feit dat de Millyard Viper V10 maar liefst 600 kg zwaar en 2,74 meter lang is!

Het zou te ver gaan om alle motoren in detail te gaan beschrijven, maar een voorproefje van het visuele spektakel willen we je zeker niet onthouden. De Essen Motor Show loopt nog tot en met 5 december. Info, entreeprijzen en openingstijden: www.essen-motorshow.de.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.