Europese markt sterk onder druk

Na een forse terugval in de verkoop van nieuwe motoren in Nederland blijkt dat ook in de grote Europese volumelanden de markt te maken heeft met een flinke achteruitgang. Dit blijkt uit cijfers van ACEM, de Europese koepel van fabrikanten van gemotoriseerde tweewielers en de nationale associaties, aldus de RAI Vereniging.

Over het eerste kwartaal van 2010 zijn de markten gekrompen met -11 procent voor Duitsland, -12 procent voor Frankrijk, -20 procent voor Engeland, -13 procent voor België, -35 procent voor Denemarken en -58 procent voor Noorwegen. Na een dramatisch dieptepunt van -40 procent verleden jaar in Spanje, laat deze markt in het eerste kwartaal een groei zien van 25 procent.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.