Even peilen > Heksenjacht rondom de TT

Wat is het toch, dat de TT buiten de motorwereld in de berichtgeving vaak behoorlijk negatief naar voren komt? Altijd gaat het vooraf over aangekondigde controles en achteraf over zoveel boetes voor dit en zoveel boetes voor dat. Berichten over snelheidsmaniakken en dronken bestuurders, da’s eigenlijk in een notendop het enige wat er vooral over de TT te zeggen lijkt.

En dan de politiecontroles. Alles lijkt er op dat de TT wordt aangegrepen om eens flink in te lopen op de opgelegde quota. Er stonden zelfs al surveillanceteams klaar in IJmuiden om de Engelse motorrijders onopvallend te ‘vergezellen’ naar Assen. Je zou als Brit toch per ongeluk een keertje rechts inhalen…

Handhaving van orde en veiligheid is een groot goed, maar als je tijdens de TT meer laserguns per vierkante meter vindt dan bij een lasergame en berichtgeving compleet voorbij gaat aan de TT-wedstrijden zelf, de vriendschappelijke sfeer onderling en alle vrolijk zwaaiende mensen langs de snelweg, dan lijkt het meer op een heksenjacht die het beeld van de asociale motorrijder in stand houdt.

Een onterecht stempel als je bedenkt dat het evenement meer dan honderdduizend man trekt. Nee, dan een gemiddelde voetbalwedstrijd, waar supporters (honderd-, misschien wel duizendmaal minder in aantal) alles afbreken wat ze tegenkomen. Da’s heel normaal. Dat er tijdens de TT eigenlijk relatief weinig gebeurd, is natuurlijk saai om te melden. Onze stelling is dan ook:

DE TT IS EEN HEKSENJACHT OP MOTORRIJDERS VOOR POLITIE EN MEDIA
A. Helemaal mee eens.
B. Onzin, het toezicht is nodig, gezien de cijfers die ik lees.
C. Politiecontrole is prima, de media zijn negatief.
D. De media vallen wel mee, de politie overdrijft.
E. Alle motorrijders zijn aso.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.