Even peilen > Hesjes

De kans is erg groot dat terwijl je dit leest, je zelf een hesje in de kast hebt hangen. Veeg teken: zelfs in het overgeorganiseerde Duitsland zijn ze nog een zeldzaamheid. Vraag die rijst, is het nu een plaag of een zegen? Oké, het beoogde effect is duidelijk: betere zichtbaar in het verkeer, letterlijk van levensbelang voor iedere motorrijder.

Het hesje kent ook enkele keerzijden: je rijdt/loopt redelijk voor joker, motorpolitie – tegenwoordig eveneens in fluorescerend  geel –  is moeilijker te onderscheiden en in België, waar het hesje ook populair is, heeft de overheid het hesje op de nominatie staan om het binnenkort te verplichten.

Het gele hesje is zwaar overschat
A. Ja, koop eens lichtere kleding/helm
B. Inderdaad, het is een hype
C. Nee, van levensbelang!
D. Ik bepaal zelf wel wat ik draag
E. Nee, maar je rijdt wel voor aap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.