Even peilen > Puntenrijbewijs

Het is alweer een tijdje zo dat kersverse rijbewijshouders eerst met een puntenrijbewijs rondrijden. Bij flinke overtredingen krijg je puntenaftrek. Je krijgt er drie mee en heb je die verbruikt, dan kun je het roze gevalletje inleveren en opnieuw examen doen.

CDA-kamerlid Sandra de Rouwe diende een motie in om het puntenaantal te verlagen naar twee. ‘Het huidige niveau van drie strafpunten wordt zelden bereikt en dus heeft het een weinig afschrikwekkende werking.’ De Tweede Kamer was het daarmee eens en stemde in met een verlaging van het basispuntenaantal van drie naar twee punten. Op die manier heb je dus nog meer risico het papiertje kwijt te raken en wellicht werkt dat meer afschrikwekkend.

Beginnende bestuurders gaan dus nog voorzichtiger rijden, dat is de lovenswaardige opzet van dit plan. Maarrr… Als ze zo onvoorzichtig rijden, dan hadden ze toch allang die strafpunten gehad en waren vele rijbewijzen ingevorderd. Gaat het hier om de zoveelste melkkoe of zit er daadwerkelijk een relevant veiligheidsaspect aan? We zijn benieuwd naar jouw mening.

A. Goede veiligheidsmaatregel
B. Onzin, die ene punt gaat gewoon geld opleveren
C. Puntenaftrek is prima, maar hou het op drie
D. Zero tolerance, één punt!
E. Dat hele puntenrijbewijs werkt niet.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.