Fiat Yamaha heeft het goed voor elkaar

Wie wil er wedden tegen het Fiat Yamaha-team? Daar wagen waarschijnlijk niet veel mensen zich aan want het team heeft de zaken prima voor elkaar. Valentino Rossi is weer zo goed als honderd procent fit en Jorge Lorenzo staat nummer één in de tussenstand met 210 punten (er waren er maximaal 225 punten te behalen). Het Fiat Yamaha-team heeft tot nu toe maarliefst zeven van de negen races gewonnen en in de twee races die het team niet won werd Lorenzo wel tweede.

Het valt dus te verwachten dat er in de tweede helft van dit seizoen nog een aantal overwinningen voor het Fiat Yamaha-team zullen volgen. Het winstpercentage van Rossi staat namelijk op 45.3 procent (hij won 78 keer van de 172 keer dat hij startte in de koningsklasse) en Lorenzo pakte dit jaar gemiddeld twee zeges uit de drie races. Met andere woorden, een slimme gokker zet zijn geld in op het blauwe team.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.