Files op A2 blijven door prutswerk

Ook op de nieuwe, verbrede A2 zullen voorlopig files blijven staan ondanks de miljarden kostende verbreding van de belangrijkste snelweg van Nederland. De landtunnel bij Utrecht blijft, terwijl deze al klaar is, door bestuurlijk geklungel nog twee jaar dicht. Dit meldt De Telegraaf. Daardoor moeten weggebruikers bij Utrecht van vijf naar drie rijstroken terug. "Dit wordt een megaflessenhals", zegt Patrick Potgraven van de VerkeersInformatieDienst, die schat dat automobilisten in 2011 te maken krijgen met bijna een miljoen verliesuren op dit knelpunt. |

Het gesloten blijven van de tunnel, die 1,6 kilometer lang is en ongeveer een miljard euro kost, is hoogst opmerkelijk, omdat de landtunnel al bijna anderhalf jaar klaar is. Ingewijden zeggen dat de oorzaak van de vertraging ligt in meningsverschillen tussen Rijkswaterstaat en de bouwer en tussen demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) en burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.