Film > Aanschouw een Frans protest!

Vanaf 1 april gaat een nieuwe Parijse wetgeving in, die absoluut niet in goede aarde valt bij de motortaxi’s. De ´coureurs´ klagen over discriminatie ten opzichte van traditionele taxi’s. Motortaxi´s moeten vaste tarieven hanteren (wat gewone taxi’s niet doen), mogen niet meer voor vliegvelden of treinstations parkeren (tenzij ze zijn gereserveerd) en tot slot mag de motor niet ouder zijn dan drie jaar (met bewijs van regelmatig onderhoud). Overtreding van deze regels zal ze een jaar achter slot en grendel zetten plus een boete van 15.000 euro! De motorrijders denken een derde van hun inkomsten te verliezen door de nieuwe wet.

Protesteren zit de Fransen in het bloed!


 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.