Film > Gekoelde motorhelm als levensredder?

Het klinkt aannemelijk genoeg. Bij fatale motorongelukken is vaak hersenletsel in het spel. In dat geval zwellen vaak de gewonde hersens op en juist dat geeft druk op de hersens die levensgevaarlijk is. Daarin zou de zojuist gepresenteerde ThermaHelm uitkomst bieden. Die koelt de hersens, om zwelling tegen te gaan.

De Britse uitvinder Julian Preston-Powers, die zich ‘neuro-bescherming specialist’ noemt, heeft zijn gelimiteerde eerste serie Halo ThermoHelm-motorhelmen al verkocht. Ze worden op maat gemaakt, vandaar vier maanden levertijd. Motorrijden zonder ThermaHelm zou net zoiets zijn als autorijden zonder airbag.

Meer info: www.thermahelm.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.