Film > Meisje als verkeersdrempel

Een nieuw soort snelheidsdrempel, een afbeelding van een klein meisje, moet voertuigen in Canada langzamer doen rijden. Van een afstand lijkt de optische illusie sprekend op een kind dat achter een roze bal aanloopt. Wanneer je als weggebruiker achter het stuur de afbeelding nadert, is het bijna niet van echt te onderscheiden.

De 3D-illusie is onderdeel van een nieuw veiligheidsprogramma van de Canadese Traffic Safety Foundation, BCAA. Politieagenten gaan bij de ‘drempel’ de reacties van automobilisten onderzoeken.

David Duane van BCAA verzekert dat de illusie niet voor problemen zal zorgen. “Het is een statische afbeelding. Als een bestuurder hier niet op tijd op kan reageren, dan hoort die persoon niet achter het stuur te zitten."

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.