Film > Sjaak the World

Sjaak Lucassen kan na zijn Fireblade-wereldreis, waarin hij 160.000 kilometer aflegde door 39 landen, niet meer stil zitten. Terugkeren naar een huisje-boompje-beestje-sleur zat er voor de Maasheser echt niet in. “Thuis is waar mijn fiets is. Ik zal altijd me blijven verplaatsen. Ik moet op de weg zijn, goedschiks of kwaadschiks”, aldus de vastberaden Lucassen.

Voor zijn nieuwe avontuur had de wereldreiziger slechts een globaal plan. Hij wilde van Europa naar Afrika reizen om daar Sahara te doorkruisen op een Yamaha R1. Daarna was het plan om via West-Afrika af te zakken, naar het zuidelijk deel van Afrika om vervolgens met een boot of vliegtuig naar Zuid-Amerika te gaan. Met een zigzaggende beweging zou hij doorreizen naar Midden-Amerika en Noord-Amerika. Van daaruit hoopte hij een manier te vinden om naar Rusland te gaan en dan via China, Centraal-Azië en Saudi-Arabië de reis af te sluiten in Noord-Afrika.

De trip duurde uiteindelijk vijf jaar en vijf maanden, na ongeveer 250.000 kilometer te hebben afgelegd en door liefst 77 landen te hebben gereden. Van dit gigantische avontuur is zo’n 200 uur op video vastgelegd. Daarvan waren al fragmenten op het internet te vinden, maar Brandon Green van Evergreen Images heeft er nu een film van gemaakt die Sjaak the World heet. De documentaire is ongeveer 50 minuten en zal op 1 oktober in première gaan in de VS.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?