Film > Van den Goorbergh op budgetfiets

De test- en stuurkwaliteiten van Jurgen van den Goorbergh zijn letterlijk van wereldniveau. Op peperdure en exclusieve racers tenminste, maar hoe gaat het hem af op betaalbare motoren? We laten de voormalig GP-coureur drie motoren van maximaal vijfduizend euro testen en ontfutselen hem zijn testgeheimen. Heel veel ervaring met het kopen van gebruikte motoren heeft Jurgen van den Goorbergh niet. Maar wie kan zeggen dat hij ooit tweedehands motorfietsen van Valentino Rossi kocht? Motoren waarop de omschrijving ‘z.g.a.n., altijd binnen gestaan, van oud vrouwtje geweest’ beslist niet van toepassing is, maar die het in het voorgaande jaar nog goed waren voor het wereldkampioenschap in de Koningsklasse.

Maar helaas…. De Suzuki Bandit 650 die voor hem klaar staat bij Vos Oss heeft geen zacht plakrubber. Een ook bij MotoPort Den Bosch slaat Jurgen zijn been wederom niet over een supersport. Hij krijgt namelijk een heuse cardanfiets voorgeschoteld. Rustig ploffend staat een Yamaha Bulldog hem op te wachten. Bij Van Andel motoren in Kerkdriel krijgt Van den Goorbergh dan eindelijk iets sportiefs onder zijn kont geschoven: een Aprilia Tuono. En de rest van dit mooie verhaal? Dat kun je vanuit je luie stoel tot je laten komen dankzij de volgende prachtige film waarin de rappe Brabander zelfs het stratencircuit van Oss rondrijdt!

Wil je meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73, vanaf 9 december overal verkijgbaar, niet. Daarin staat het complete verhaal met bijzondere conclusies.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.