Geen Dutch TT voor Rossi

De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi heeft zaterdag bij een zware crash op het circuit van Mugello zijn rechterscheenbeen gebroken. De negenvoudig wereldkampioen kan deelname aan de Grote Prijs van Italië zondag vergeten. Omdat hij een gecompliceerde breuk heeft opgelopen, ondergaat Rossi nog zaterdag een operatie.

Medici verwachten dat Rossi zelfs zeker twee maanden uit de roulatie is, waardoor hij meerdere MotoGP-wedstrijden moet missen, waaronder de TT. De Italiaan staat tweede in de WK-stand, achter zijn Spaanse teamgenoot Jorge Lorenzo, maar kan een tiende wereldtitel vergeten. ''Ik ben kalm. Ze zullen hun best doen'', sprak Rossi over de naderende ingreep.

Het incident gebeurde tijdens de laatste vrije training, enkele uren voor de kwalificatietraining. Rossi verloor de controle over zijn Yamaha en vloog hard van de motor. De Italiaan belandde in het grind en verging van de pijn toen hij probeerde op te staan. Rossi werd direct per brancard naar het medisch centrum van Mugello gebracht, waar de fikse verwonding werd geconstateerd.

De eerstvolgende Grand Prix is die van Groot-Brittannië, op 20 juni. Naar verwachting zal Rossi ook afwezig zijn bij de Grote Prijs van Nederland, Catalonië, Duitsland en Verenigde Staten.

Bron en foto: ANP 
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?