Gemotoriseerde tweewielers in de min

De verkoop van motorfietsen en brommers is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. Alleen de verkoop van snorfietsen liet een plus zien, zo blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van branchevereniging RAI.

In maart lag de verkoop van motoren 10 procent lager dan een jaar eerder. Die van bromfietsen kwam in de laatste maand van het kwartaal zelfs bijna 40 procent lager uit. De verkoop van snorfietsen lieten een plusje van 4,5 procent zien.

In de eerste drie maanden van het jaar werden 3100 motoren verkocht, een daling van 9 procent. De verkoop van brommers daalde over het kwartaal met 37,2 procent tot 5679 stuks. Van snorfietsen werden in het eerste kwartaal bijna 10 procent meer verkocht; iets meer dan 10.000 versus ruim 9100.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.