vrijdag 19 april 2024

Gerucht: Suzuki zet vernieuwde GSX-R1000 in voor WorldSBK

Gerucht: Suzuki zegt dat het van plan is om de GSX-R1000 te updaten, met het oog op WorldSK-competitie.

Suzuki heeft zijn snelle 1000 cc in 2017 voor het laatst geüpdatet. Het is nog steeds een motorfiets om rekening mee te houden, hoewel het elektronicapakket en het vermogen achterblijven bij de nieuwste generatie machines die concurreren in de WorldSBK. Wat waarschijnlijk deels de reden is dat Suzuki geen machine in de WorldSBK heeft, hoewel het wel meedoet in de MotoGP.

2021 Suzuki GSX-R1000R in MotoGP-kleurstelling!

Veel meer dan dat het een gerucht is, valt er overigens ook niet over te zeggen. Er zijn geen spionagefoto’s, geen patenttekeningen. Maar meestal zit er altijd wel een kern van waarheid in zo’n gerucht en het zou zo maar kunnen dat er iets aankomt voor 2022. Suzuki schijnt langzaam vooruit te gaan met de ontwikkeling van nieuwe motorfietsen. Met de V-Strom die onlangs een revisie kreeg, gevolgd door de Hayabusa en GSX-S1000, zou het logisch zijn dat ook het vlaggenschip een aantal revisies krijgt. Zelfs al zou het aantal klein zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen