Gesprek Harley Dag-alternatief begin 2011

Een gesprek tussen horecaondernemers over een alternatief festival voor de Harley Dag staat begin 2011 op de planning. Dat heeft een van de initiatiefnemers, Egon van Gennip, tegen bredavandaag.nl gezegd. De uitbater van café de Bruine Pij opperde het idee van het nieuwe evenement eerder vorige maand. Het moet van opzet een muziekfestival worden, wat op meerdere pleinen in het Bredase centrum plaats vindt.

De initiatiefnemers, onder wie ook Marc Bink van café Catch 22, willen nu eerst overleg met andere horecaondernemers. Ze willen iedereen erbij betrekken. Volgens Van Gennip moet het samen worden georganiseerd. “We moeten alle mogelijkheden bespreken en naar het kostenplaatje kijken. Maar het is een unieke dag waarop meer dan 20 jaar een evenement werd georganiseerd. Het is een mooie dag”, meent de uitbater.

Het moet dan ook een groots opgezet festival worden dat de hele binnenstad bestrijkt. “We willen op alle pleinen podia zetten en daarbij alle muzikale aspecten van Breda betrekken, zoals Breda Barst”, aldus Van Gennip. Elke plein moet een thema krijgen. Zo ziet de eigenaar van het café aan het Kerkplein voor zijn deur het liefst wat ruigere muziek. “Op het Van Coothplein zou Nederlandstalige muziek goed passen en op de Havermarkt iets voor jongeren. Op de Grote Markt moet een publiekstrekker staan”, legt Van Gennip uit.

Onduidelijk is alleen nog welke rol de Harley-Davidson gaat spelen…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?