Goud en zilver in Coupe de l’Avenir

Een week na de overwinning in de Motocross of European Nations hebben twee Nederlandse teams deelgenomen aan de Coupe de l'Avenir, een internationale landenwedstrijd voor jonge rijders in de klassen MX2 en 85cc.De Coupe de l’Avenir wordt ieder jaar georganiseerd in het Belgische Angreau. Dit jaar deden 17 landen mee.

Opnieuw waren er successen voor de teams van bondscoach Leon Giesbers. Nederland won de 85cc klasse en eindigde als tweede in de MX2 klasse, achter gastland België.

De volgende rijders kwamen voor Nederland in actie:
85cc: Micha Boy de Waal (1-1), Brian Bogers (7-3) en Luca Nijenhuis (6-6);
MX2: Ceriel Klein Kromhof (6-3 – foto), Glenn Coldenhoff (7-3) en Donny Bastemeijer (13-10).

Landenklassement 85cc:
1. Nederland
2. België
3. Engeland

Landenklassement MX2:
1. België
2. Nederland
3. Frankrijk

Bron: KNMV
Foto: cerielmx.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.