Hardrijden blijft onbestraft in Brussel

Weggebruikers kunnen in Brussel straffeloos te hard rijden. Op plekken waar 50 km per uur de limiet is, wordt pas geflitst vanaf 76 km per uur. In zones waar maar 30 mag worden gereden, gebeurt dan vanaf 57 km per uur. De Brusselse politiecommissaris Johan Berckmans heeft dat dinsdag bevestigd in de Belgische krant De Morgen.

Volgens hem zijn er afspraken gemaakt met het parket, dat met personeelsgebrek kampt, om lagere snelheidsovertredingen ongemoeid te laten. De ‘echte hardrijders’ worden wel aangepakt, verzekert de commissaris.

Staatssecretaris Etienne Schouppe van Mobiliteit vindt dat snelheidsovertredingen in Brussel niet onbestraft mogen blijven, zei hij voor de Vlaamse radio. Hij wil maatregelen om de werkdruk van de parketten te verlichten. Die kunnen niet worden genomen, zolang het Belgische kabinet demissionair is, gaf Schouppe toe.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.