Helmgebruik Amerika daalt

In Nederland is het dragen van een helm verplicht en maar zelden zie je iemand zonder helm over de snelweg rijden. De statistieken uit Amerika laten zien dat het gebruik van een motorhelm daar met dertien procent is gedaald in 2010 ten opzichte van 2009. In 2009 gebruikte 67 procent van de motorrijders een helm en in 2010 is dat nog maar 54 procent.

Dit heeft niet tot meer fatale motorongelukken geleid want ook dat aantal is met twee procent gedaald in 2010. Wat de data laten zien uit 2008 is dat 42 procent van de verongelukte motorrijders geen helm droeg. Vanaf 2009 is na elf jaar een dalende lijn te zien van fatale ongelukken. Maar twintig staten in Amerika verplichten het dragen van een helm.
 
Bron: visordown.com
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.