zaterdag 20 april 2024

Honda CBR750R tussen droom en werkelijkheid

Sprint nou niet meteen naar de Honda-dealer. Tenminste niet nu, want voorlopig bestaat de Honda CBR750R nog niet. Het is een rendering van het Spaanse solomoto.es. Die hebben geprobeerd zich een beeld te vormen van hoe een nieuwe Honda-supersport afgeleid kan worden van de CB750 Hornet en Transalp. Wat er uit de computer is gerold, hoeft niet ver van de waarheid te liggen. In Spanje zijn ze niet de enigen die met dergelijke hypothese bezig zijn. Het Japanse Young Machine, die altijd zeer dicht op het nieuws van de reus uit Tokio zitten, praten er net zo over.

Komt er een Honda GB750?

Een leuk idee

Op zich is de rendering niet een vergezocht idee. Het motorblok en het chassis zijn er al, net als de andere twee 750cc-tweecilinders. Het enige wat nodig is, is het totale ‘pakket’ uit te bouwen door passende vering en remmen te monteren, misschien een andere uitlaat, en alles te bedekken met een volle kuip. De Spanjaarden hebben een silhouet bedacht dat niet te ver afstaat van dat van de laatste versie van de CBR600RR. En volgens de logica van Honda kun je zelfs al raden naar de naam: uiteraard CBR750R.

De operatie zou ook niet al te duur uitpakken, omdat met het oog op schaalvergroting veel bestaande onderdelen kunnen worden gebruikt. De twijfel is eerder wat de reactie van het publiek zou kunnen zijn, want op dit moment is de populariteit van de supersportcategorie sterk afgenomen. Toch is er nog ruimte op de markt en met zijn 95 pk zou een CBR750R kunnen concurreren met de concurrentie van Aprilia, Kawasaki en Yamaha.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen