Honda introduceert de nieuwe VT1300CX

In de Duitse stad Keulen is vandaag de wereldberoemde beurs Intermot gestart. Tijdens deze beurs onthult iedere motorfabrikant de nieuwe motoren voor modeljaar 2011. Zo ook Honda, want zij komen met het 2011-model van de VT1300CX. Deze uitdagende chopper biedt volgens Honda niet alleen veel rijplezier, maar ook gerenommeerde Honda-functionaliteit, -kwaliteit en -betrouwbaarheid. Zijn lage, langgerekte design en de aandacht voor detail zorgen voor een uitstraling die is te vergelijken met het charisma van een dure custom bike, aldus Honda. Dat beloofd wat!

Ook voegt Honda hier aan toe dat de motor er alleen maar uitziet als een dure custom bike, want volgens de Japanners is de motor veel goedkoper in aanschaf en gebruik. Een vloeistofgekoelde V-twinmotor, die garant staat voor opwindende prestaties en een indrukwekkende sound, zou deze motor van een hart voorzien. Deze motorfiets, leverbaar in de kleuren Graphite Black en Glint Blue Wave Metallic, is standaard voorzien van een ABS-systeem.

Ook introduceert Honda twee avontuurlijkere motorfietsen, waar volgens het merk, geen berg te hoog voor is. Dankzij de soepele vering, de lange veerwegen, de koppelsterke motoren en het gemak waarmee de motoren zich laten besturen zouden deze motoren elke uitdaging aan kunnen. En met dank aan de grote tank, het comfortabele zadel en de goede windbescherming zijn lange reizen voor elke motorrijder weggelegd.

Zowel de XL700V Transalp (bovenstaande foto) als de XL1000V Varadero (onderstaande foto) zijn leverbaar in een nieuwe kleur. Eerstgenoemde kan geleverd worden in de tint Matt Cynos Grey Metallic in combinatie met goudkleurige wielen, de Varadero in de kleur Shasta White (Tricolor).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?