Honda komt met toermotoren voor 2011

Honda zou Honda niet zijn als zij niet ook in het toersegment erg veel in petto hadden voor 2011. En dat hebben zij dus ook, want met de introductie van de nieuwe ST1300 Pan-European, introduceert het merk het nieuwe model van de motor die volgend Honda, wendbaar en gemakkelijk te besturen is. Hij leent zich voor snel en luxueus reizen over lange en korte afstanden en is voorzien van een V4-motorblok en aerodynamische vormen om moeiteloos door de lucht te snijden. Ook heeft de Honda veel bergruimte voor bagage en een geavanceerde wielophanging. Het verstelbare zadel en het elektrisch verstelbare windscherm zorgen voor de nodige comfort. De ST1300 wordt geleverd in drie kleuren: Pearl Cosmic Black, Candy Glory Red en Digital Silver Metallic.

Ook het nieuwe model van de Honda NT700V Deauville wordt tijdens de Intermot geïntroduceerd. Dit model is van alle markten thuis dankzij zijn perfecte combinatie van wendbaarheid, vermogen en comfort. De Honda is voorzien van een onderhoudsarme cardanaandrijving, een V-twinmotor, een ABS-remsysteem en een grote actieradius dankzij zijn lage brandstofverbruik. Voor modeljaar 2011 is de Honda leverbaar met keuze uit een nieuwe kleur die de aerodynamische vormen van de kuip benadrukt, genaamd Carnelian Red.

Het toersegment van Honda is natuurlijk niet compleet zonder de Honda Gold Wing. Deze motor is al jarenlang ’s werelds meest geavanceerde toermotorfiets, aldus Honda. Het is de eerste motorfiets die optioneel leverbaar is met een airbag en een volledig geïntegreerd navigatiesysteem. Ook is de motor uitgerust met een audiosysteem, individueel regelbare verwarming en ventilatie, elektrische achteruitversnelling en cruisecontrol. Luxe is de Gold Wing dus zeker, maar sterk ook. Hij is namelijk voorzien van een zescilinder boxermotor. De Gold Wing biedt keuze uit de kleuren Mosquito Brown Metallic, Pearl Glacier White en Nebulous Black Metallic.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?