Honda onthult eerste impressie van V4

Honda heeft een eerste designschets van haar nieuwe V4 vrijgegeven. Deze nieuwe motorfiets is een nieuwe visie op de motorfiets. Het is een zogenaamde ‘crossover’ machine die het beste van twee verschillende karakters combineert, te weten de flexibiliteit van een ‘naked bike’ met de comfortabele zitpositie van een echte ‘adventure’.

De ’crossover’ krijgt een midrange motorblok en hoewel hij oogt als een adventure motorfiets is hij door zijn zithoogte zeer toegankelijk voor motorrijders van uiteenlopende lengte. Met name het lage zwaartepunt van de motorfiets geeft een enorme hoge mate van rijplezier. Door zijn brede stuur en gunstige zitpositie moet hij niet alleen uiterst vlot te manoeuvreren zijn maar levert volgens Honda ook veel rijcomfort.

De ‘artist impression’ geeft een eerste indruk van de nieuwe Honda V4, die ontwikkeld werd door de Honda designers in het Honda Design Centre in Rome. Het front van de motorfiets kenmerkt zich door een opvallend ontwerp; een kuip die niet alleen extra stabiliteit biedt bij hoge snelheden, maar ook optimale motorkoeling verzorgt. Een innovatief ‘zwevend’ instrumentenpaneel biedt de berijder optimaal zicht op de noodzakelijke instrumenten.

De definitieve productieversie van Honda’s nieuwste telg wordt onthuld op de EICMA in Milaan op 2 november aanstaande. Op deze persdag zal Honda de eerste foto’s vrijgegeven en aankondigen wanneer de eerste exemplaren van de nieuwe V4 van de fabrieksband rollen en bij de Honda dealer staan.
 
Op de EICMA zal Honda ook een nieuw concept onthullen dat gebaseerd is op de 1200cc V4 blok, bekend van de VFR1200F.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?