Honda VFR1200F DCT proefrit!

Nooit meer koppelen – da’s dus wel even wennen. Maar het heeft meer voordelen dan een hand vrij hebben om te groeten. En wij geven je de kans het een dag lang uit te proberen op een Honda VFR1200F bij de eerste MOTO73 Superproefrit op 14 mei. Schrijf je in!

Honda is ervan overtuigd dat zelf koppelen z’n langste tijd heeft gehad. Dat kan de techniek beter en vooral sneller. Daarvoor werd een zeer slimme transmissie verzonnen die Honda volgens betrouwbare bronnen in de toekomst op heel veel motorfietsen gaat aanbieden, maar in ieder geval al sinds vorig jaar op het VFR1200F.

En het is echt wel even wennen hoor – en dat begint al als je gaat zitten en je installeert op de motor. Wie strekt niet eerst z’n vingers van z’n linkerhand naar het koppelingshendel? Daar zit dus niets, dat hendel is volledig geamputeerd, want de bediening van de koppeling wordt gedaan door een robot. De cultuurschok is misschien nog wel groter als je gaat rijden. Want het schakelen kan, als je dat wilt, helemaal vanzelf gaan.

Maar let op, het is geen traploze automaat zoals een scooter heeft, maar de computer schakelt vanzelf door de versnellingen. En feitelijk heeft hij niet één, maar twéé koppelingen.

Wie uitsluitend aan de gaskraan draaien te ver vindt gaan, of gewoon te suf vindt, die kan met een schakelaar aan het stuur toch nog schakelen. Tikje ertegen en de volgende versnelling wordt bliksemsnel ingelegd. Sneller zelfs dan je het ooit met hand en laars zou kunnen doen.

Maar ja, op papier klinkt dat natuurlijk al gauw prachtig. Je moet het gewoon ervaren. En dan niet met een rondje om de kerk, maar een échte proefrit van een hele dag. Zodat je kunt wennen aan de techniek én daarna de mogelijkheden ten volle kunt benutten. Dat vindt Honda ook, en dus hebben we vijftien van die VFR’s geregeld met DCT voor de MOTO73 Superproefrit.

En dat houdt in: ontvangst bij Honda Nederland, een dag in groepsverband rijden op de VFR1200F DCT (natuurlijk inclusief lunch) en uitgebreide uitleg over de techniek. De vijftien motoren staan klaar op 14 mei en je kunt je vanaf nu inschrijven via dit formulier. Doe het snel, en wie weet zien we elkaar dan!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?