Honda VFR1200F Dual Clutch Transmission UPDATE

Honda introduceert als eerste motorfabrikant ter wereld een gemotoriseerde tweewieler met een automatische zesversnellingsbak met dubbele koppeling: de Honda VFR1200F Dual Clutch Transmission.

Je kunt met een knop op de rechter stuurhelft van de Honda VFR1200F Dual Clutch Transmission kiezen uit twee standen: AT en MT. In de AT-stand ontkoppelt en schakelt de versnellingsbak volledig automatisch. Daarbij kun je in de volautomatische stand met je rechterduim de transmissie in D zetten. Dat zorgt voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Wie zonder te hoeven ontkoppelen en schakelen het uiterste uit de road sportmotor wilt halen, kan kiezen voor de S-modus.

Als je kiest voor de MT-stand, dan kan je met de duim en wijsvinger van je linkerhand handmatig op- en terugschakelen zonder te ontkoppelen. Het brandstofverbruik van de Honda VFR1200F Dual Clutch Transmission is dankzij de nieuwe transmissie met dubbele koppeling hetzelfde of zelfs lager dan dat van de VFR1200F met conventionele versnellingsbak.

Net als de Honda VFR1200F is de VFR1200F Dual Clutch Transmission verkrijgbaar in de kleuren Seal Silver Metallic, Candy Prominence Red en Pearl Sunbeam White. De Dual Clutch heeft een meerprijs van 1.500 euro ten opzichte van de handgeschakelde versie en kost dus 18.490 euro. De levering start in de tweede helft van juni.

Update 18 juni, 14.45 uur
Wilt je kennismaken met de bijzondere Dual Clutch techniek? Dat kan, want vanaf 19 juni staat de Honda VFR1200F klaar bij de dealer voor een proefrit. Meer weten? Kijk op www.honda.nl of ga naar de officiële Honda dealer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?