vrijdag 29 maart 2024

Husqvarna Norden 901 Expedition klaar voor de wereld

Husqvarna Motorcycles heeft de Norden 901 Expedition onthuld, een krachtige, nieuwe toermotor die is ontworpen om grenzeloos de wereld te kunnen verkennen. Met premium vering en belangrijke reiscomponenten kun je grenzeloze avonturen over de hele wereld beleven met maximaal comfort.

Offroad-vering WP XPLOR

De Norden 901 Expedition is voorzien van een nieuwe off-road georiënteerde WP XPLOR vering met 240 mm veerweg voor en achter. Met deze hoogwaardige, volledig instelbare vering kun je de de compressie, rebound en preload aanpassen voor een gepersonaliseerde setup die past bij je behoeften. Met deze vering kan de Norden 901 Expedition het ruigste terrein aan.

Maximaal rijcomfort

Voor maximaal rijcomfort op langeafstandsavonturen is de Norden 901 Expedition uitgerust met tal van technische extra’s. De verstelbare handvatverwarming en het verwarmde zadel zorgen voor warmte tijdens vroege ritten en bij lage temperaturen. Daarnaast biedt het nieuwe touring-windscherm meer bescherming tegen de elementen. Met de af-fbriek gemonteerde kofferset kan het avontuur meteen beginnen als je je motor ophaalt bij de dealer. De praktische bagageoplossing biedt tot 36 liter opbergruimte en past perfect bij de motor.

Krachtig blok en connectiviteit

De Norden 901 Expedition wordt aangedreven door de bekende paralleltwin met een cilinderinhoud van 889 cc, die 105 pk en 100 Nm koppel produceert. De veelzijdige motor is ondergebracht in een stalen buizenframe en zorgt voor een uitstekende wendbaarheid en een uitstekende feedback naar de rijder. Bovendien beschikt de Norden 901 over een Connectivity Unit waarmee je downloadbare kaarten, TURN-BY-TURN Plus-navigatie en real-time verkeersinformatie kunt bekijken.

Husqvarna Norden 901 wint 2022 Good Design Award in Japan

Technische highlights

Andere technische hoogstandjes van de Norden 901 Expedition zijn vier selecteerbare rijmodi, een state-of-the-art uitschakelbaar bochten-ABS met offroad-modus, hellingshoekafhankelijke motortractiecontrole met negen niveaus van instelbare achterwielslip (Explorer-modus), een PAS-koppeling, tubeless spaakwielen met off-road maten en Pirelli Scorpion Rally STR-banden voor maximale onroad en offroad-prestaties, en een grote 19-liter brandstoftank voor een actieradius tot 400 km. De Norden 901 Expedition kan je verder aanpassen met een uitgebreide reeks technische accessoires voor extra bescherming, prestaties of visuele accenten.

Wanneer te koop?

De Norden 901 Expedition 2023 is naar verwachting al in het vroege voorjaar – er wordt al gesproken van deze maand – verkrijgbaar zijn bij erkende Husqvarna-dealers. De beschikbaarheid kan per land verschillen. De prijs wordt nog bekend gemaakt, maar die zal rond de 18-20.000 euro liggen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen