Iets te succesvolle blind date

De Verkeershandhavingsteams (VHT’s) van de drie Gelderse politiekorpsen en medewerkers van VerkeersOngevallenAnalyse en de Koninklijke Marechaussee hebben tijdens ‘Blind Date' 2072 bekeuringen uitgedeeld. Deze provinciale verkeerscontrole werd gehouden van donderdag 24 tot en met zondag 27 juni, inderdaad tijdens de… Circa 45 agenten gingen dagelijks met onopvallende voertuigen de weg op.

Donderdag werden in de provincie Gelderland 255 verbalen uitgeschreven, op vrijdag waren het er 210, op zaterdag 842 en op de laatste dag 765. Diverse soorten overtredingen werden geconstateerd. De meeste betroffen snelheidsovertredingen (1700), waarbij een zaterdag langs de A326 gehouden controle er uitsprong met 680 hardrijders. Op zondag werden 637 verkeersdeelnemers geregistreerd die met een te hoge snelheid in Gelderland-Zuid reden.

Er werden 43 rijbewijzen ingevorderd. In bijna alle gevallen ging het hier om bestuurders die te hard reden. Onder hen bevonden zich drie Belgische motorrijders. Zij liepen zaterdag in Gelderland-Zuid tegen de lamp. Hun rijbewijzen werd ingevorderd, maar die kregen ze terug na betaling van een boete (twee man moesten ieder 600 euro betalen; de derde moest 1000 euro betalen).

Drie van de 43 invorderingen hadden te maken met rijden onder invloed (tweemaal) en gedrag in het verkeer. Het niet dragen van de gordel werd gedurende de vier dagen van de controle 125 maal gezien. Twintig motorrijders droegen geen helm (!) en 79 autobestuurders waren niet handsfree aan het bellen tijdens het rijden. In totaal vijf personen bleken onder invloed te rijden. De overige overtredingen betroffen onder meer rechts inhalen, kleven en het negeren van rode verkeerslichten.

Bron: Blik op Nieuws
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.