dinsdag 23 april 2024

In Memoriam Jan de With

Na een lange strijd is op zondag 24 oktober Jan de With overleden. De zijspankenner uit Valkenswaard is 73 jaar geworden.

Jan was een man die alles van de zijspancross wist maar graag op de achtergrond wilde blijven. In zijn jeugdjaren was hij al een grote fan van motocross-icoon Broer Dirkx uit Valkenswaard. Voor de fanclub van Broer Dirkx  organiseerde Jan zelfs supportersreizen. Toen Broer Dirkx in het voorjaar van 1968 naar de zijspanklasse overstapte volgde Jan de With hem nog steeds. Door zijn specifieke kennis van de zijspancross werd Jan de With  freelancemedewerker voor MOTO73 en verleende hij onder andere medewerking aan de boekenserie ‘Adel in het Zadel – 100 jaar motorsport in België en Nederland’. Van eigen hand verscheen er in 2018 het boek ’50 jaar motorsport Valkenswaard’ waarin het wel en wee van deze Brabantse motorclub werd beschreven. Tot op het laatst volgde Jan actief de zijspancross en belichtte hij deze sport op een enthousiaste en neutrale manier in MOTO73. Achter de schermen was hij geruime tijd bezig met het schrijven van een biografie over het leven van Broer Dirkx en zelfs tot kort voor zijn overlijden leverde hij de laatste hoofdstukken aan zijn kompaan Jaap Oostermann die voor het grafisch ontwerp heeft gezorgd. Over niet al te lange tijd zal dit diepgaand boekwerk over het leven van Broer Dirkx van de persen rollen. Noteer de titel maar alvast: ‘Broer Dirkx – Publieksheld van de internationale motorcross’.

Uiteraard houden wij u op de hoogte wanneer en waar dit boek verkrijgbaar is. Namens de hele zijspancrosswereld vanaf deze plaats een welgemeend dankjewel aan Jan de With voor al zijn inspanningen. Moge hij rusten in vrede. (FG)

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen