Inschrijving Landelijke Motordagen begonnen

Het TT Circuit Assen houdt in het Paasweekend, zaterdag 23 en maandag 25 april, samen met Motopaints jaarlijks de Landelijke Motordagen in combinatie met het Open Paddock Event. Voor elke motorrijder, zowel beginner als gevorderde, is dit dé kans om een week na de twintigste editie van het WK Superbike zelf te rijden op het GP-circuit. Daarnaast is er veel te doen in het rennerskwartier en in de pitboxen: shows, stands, demo’s en activiteiten voor kinderen.

Bij alle activiteiten op het TT Circuit Assen staat de veiligheid voorop. Het circuitrijden wordt begeleid door deskundige instructeurs van het CRT. Ook staan er ongeveer zestig officials langs de baan en worden bij Race Control middels dertig camera’s alle bewegingen op het circuit nauwlettend gevolgd. Elke circuitsessie duurt ongeveer twintig minuten. De echte snelheidsliefhebbers kunnen deelnemen aan één of meer stersessies. Tijdens deze sessies worden de snelste tijd en de gemiddelde snelheid geregistreerd. Na de sessie ontvangt elke deelnemer een certificaat met zijn of haar prestatie.

De minder fanatieke stuurders, die geen behoefte hebben aan hun rondetijd, maar wel door de beroemde bochten van het TT Circuit Assen willen rijden, kunnen deelnemen aan de toersessies. Onder voortdurende begeleiding van een instructeur wordt geleerd hoe de ideale lijnen gereden moeten worden. Tijdens deze sessies mag er niet worden ingehaald.

Om verzekerd te zijn van een startplaats in één of meer sessies, is het verstandig om het inschrijfformulier tijdig op te sturen naar het TT Circuit Assen. De bevestiging van de starttijd(en) wordt enkele weken voor het evenement schriftelijk toegestuurd. Om met meer personen in dezelfde sessie(s) te rijden, is het noodzakelijk om alle aanvragen van de groepsleden te verzamelen en deze in één envelop te sturen.

Het inschrijfformulier en meer informatie is te vinden op www.tt-assen.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.