Italiaanse beveiliging Paus Benedictus XVI

Tijdens een ceremonie op kasteel Gandolfo schonk Ducati Motor Holding twee Ducati Multistrada’s aan de paus. De motoren zijn omgebouwd tot escort voertuigen voor het Korps Politiediensten van Vaticaanstad voor de officiële bewaking van de Paus. De twee 1200cc Ducati Multistrada’s, geleverd in de kleuren van de pauselijke staat, werden afgeleverd bij het pauselijke zomerverblijf Gandolfo op 15 september.

In de schitterende tuinen, grenzend aan de villa, werd het geschenk door het management van het wereldberoemde Italiaanse motormerk officieel gepresenteerd aan paus Benedictus XVI. Tijdens de ceremonie hadden Carlo Bonomi, Andrea Bonomi (directeur Investindustrial) en Gabriele Del Torchio (Directeur Ducati Motor Holding) de eer om de sleutels van de Ducati motorfietsen aan de paus te overhandigen en hem te groeten namens het gehele bedrijf.

Dankzij de gift van Ducati zal dit de eerste keer in de geschiedenis zijn dat het Korps Politiediensten van Vaticaanstad motoren zal gebruiken voor hun delicate bewaking. De nieuwe Multistrada 1200, gefabriceerd in de speciale pauselijke kleurstelling van geel en witte kleuren, is stevig aangepast voor het Korps Politiediensten. De motoren zijn onder andere uitgerust met een telescopische zwaailamp, sirene en radioapparatuur.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.