Japanse Honda

Hoewel de markt voor kleine motoren de laatste jaren in Nederland best in trek is brengt Honda deze CB400 alleen in Japan. En da’s jammer! De CB400 Super Four en Super Bol d’Or zien er uit als CB1300’s maar hebben een schattige 399cc vier-in-lijn aan boord. Het watergekoelde blokje baart 53 pk op en met drooggewichten die ruim onder de tweehonderd kilo liggen valt dat best mee. Daar komt als gunstig feit bij dat ze, volgens opgave van Honda, maar iets meer dan drie liter benzine per honderd kilometer zouden verbruiken! Dat is nog minder dan 1:30, een welkome consumptie in deze tijden van uit de pan rijzende benzineprijzen. Of we deze 400’s ooit op de Nederlandse markt krijgen? Waarschijnlijk niet, want zelfs in Japan worden de CB’s als gelimiteerde versies uitgebracht. Jammer!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?