Je geld of een file

Uit een onderzoek van bandenproducent Goodyear kijkt de Nederlandse filerijder positief aan tegen het idee om financieel bij te dragen voor het tegengaan van files. Het bedrijf vroeg ruim 2350 Nederlandse en Belgische automobilisten naar hun mening over autorijden, in het onderzoek 'Grip op de toekomst'. En hier kwamen interessante resultaten uit naar voren.

"67% van Nederland is tegen rekeningrijden, maar uit ons onderzoek blijkt dat de Nederlandse automobilist best een bijdrage wil leveren aan een betere doorstroming op de weg. Om niet meer in de file te hoeven staan, is 85% bereid te betalen en 91% om langzamer te rijden. Gemiddeld willen ze € 1,50 per werkdag betalen en de echte filerijder wil hiervoor zelfs € 44,30 per maand uitgeven. Het lijkt er dus op dat de omschrijving filebestrijding positiever wordt ontvangen dan rekeningrijden of kilometerheffing", aldus Eddy Geerdink, marketingdirecteur van Goodyear Benelux.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.