donderdag 28 maart 2024

Jedi Vision K750 gaat in productie en komt nog in 2023 op de markt

Dat het snel kan gaan bewijst de Jedi Motors met de Vision K750. De motor ging van concept naar productie in slechts een jaar tijd. Nog in 2023 zal de K750 zelfs al op de markt komen.

Het prototype van de Jedi Vision K750 werd in januari 2022 gepresenteerd en het moment van productie is nu al aangebroken. De productiemotor bevestigt in grote lijnen de lijn van het concept. Toch heeft de K750 enkele aanpassingen gekregen.

Chinese Jedi Motor FR750 is geen Yamaha XSR700-kloon

In vergelijking met het concept is de staart verlengd, het zadel beter opgevuld en zijn er voetsteunen voor de passagier geïntegreerd ter ondersteuning van die van de berijder. De futuristische uitlaatpijpen van het concept hebben plaatsgemaakt voor een enkele uitlaat die onder de motor doorloopt, maar in de voetafdruk van de kuip blijft, met een ‘salamisnede’.

De kuip is minder uitgewerkt, de deflectoren op het onderste deel zijn verdwenen, evenals het doorvoergat onder de tank. Ook de voorkant is gewijzigd, met minder verfijnd plexiglas en een ruitvormige koplamp die doet denken aan die van de Schiranna sportmotor, samengesteld uit kleine LED’s en omsloten door twee beugels die fungeren als dagrijverlichting.

Het mechanische gedeelte is bevestigd, met een 730 cc tweecilinder voorin met ongeveer 70 pk, dus in lijn met de waarschijnlijke Japanse concurrenten, de Kawasaki Ninja 650 en de Yamaha R7.

De prijs is nog niet bekend, maar de Jedi Vision K750 komt in 2023.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen