Jeremy Burgess’ dilemma

Hoe de line-up van de MotoGP er volgend jaar uit zal zien begint inmiddels al duidelijk te worden. Dani Pedrosa blijft bij Honda en Jorge Lorenzo blijft bij Yamaha (hoewel dit nog niet bevestigd is). Casey Stoner gaat naar Honda en Rossi lijkt vrijwel zeker naar Ducati over te stappen. De vraag die ons allen nu op de lippen ligt is waar Rossi’s teambaas Jeremy ‘Jerry’ Burgess heen gaat. Voor hem zijn er heel wat interessante mogelijkheden.

Het laatste gerucht is dat hij volgend jaar naar Honda gaat zodat hij daar samen met Stoner een Australisch team kan vormen. Toen journalisten Burgess naar die optie vroegen antwoordde hij lachend “Denken ze deze week dat ik naar Honda ga? Vorige week was het nog Ducati.”

Meer dan dat hoefde hij ook niet te zeggen, want het gerucht is volgens sommigen al bevestigd door Honda’s vice-president, Shuhei Nakamoto. Die zou hebben gezegd dat, de dag nadat Rossi stopt met MotoGP, ‘zijn goede vriend Jerry weer terugkomt naar Honda’. Nakamoto zou echter op Laguna Seca ontkend hebben Burgess een baan te hebben aangeboden. “Ik heb hem alleen naar zijn interesse in Honda gevraagd.”

Burgess zegt zelf dat het einde van het seizoen nog te ver weg is om zich er druk over te maken. Hij is blij met de verschillende opties, maar hij is erg loyaal aan Yamaha. Hij denkt er daarom over om te blijven waar hij is, aangezien hij de M1 heeft gemaakt tot wat ze is. “Het zou een grote uitdaging zijn om ergens anders heen te gaan. Maar zou dat weer werken? Het duurt misschien langer dan dat ik heb”, aldus de Australiër.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.