Juni goede maand motorverkopen

Door een explosieve groei van het aantal verkochte nieuwe motorfietsen in de maand juni 2010 zit de verkoop weer op het niveau van 2009, zo blijkt uit cijfers van het VWE bureau voor voertuigdocumentatie en –informatie.

Was vorige maand het verkooppeil in Nederland nog zo'n 19 procent onder dat van 2009, voor juni is dit compleet recht getrokken en is met 1543 tenaamgestelde nieuwe motoren zelfs licht (1,31 procent) hoger dan vorig jaar.

Feit blijft wel dat de opgelopen achterstand dit jaar niet meer in te halen is, ondanks de goede maand juni staat de verkoop in 2010 in totaal nog op 15,65 procent. In het eerste halfjaar is Suzuki (1381) marktleider, gevolgd door BMW (1296), Honda (1105) en Yamaha (997).

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?