Kamer voelt Schultz aan de tand over 130 km

De Tweede Kamer heeft dinsdag besloten een spoedvergadering in te lassen met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) over haar voorstellen om, bij wijze van proef, de maximumsnelheid op diverse snelwegen te verhogen. De VVD-bewindsvrouw stuurde zaterdag een brief naar de Kamer waarin ze haar voorstellen toelicht. Daarin staan onder meer haar plannen om de maximumsnelheid op sommige tracés van 120 naar 130 kilometer per uur te verhogen. De experimenten die ze hiermee wil doen, moeten al op 1 maart ingaan.

Veel Kamerleden willen haar nog voor die datum aan de tand voelen over de keuzes die ze heeft gemaakt. Aangezien de Kamer volgende week met reces is, is ervoor gekozen een spoedoverleg in de agenda te zetten. De VVD-bewindsvrouw stuurde zaterdag een brief naar de Kamer waarin ze haar voorstellen toelicht. Daarin staan onder meer haar plannen om de maximumsnelheid op sommige tracés van 120 naar 130 kilometer per uur te verhogen. De experimenten die ze hiermee wil doen, moeten al op 1 maart ingaan.

Een aantal parlementariërs uitte dinsdag hun ongenoegen over het feit dat de plannen van Schultz eerder via de media bekend werden dan dat zij zelf een officiële brief van de minister hadden ontvangen. Bovendien werd het besluit van Schultz gebruikt om zaterdag de start van de VVD-verkiezingscampagne, op een plek naast de A2, op te sieren.

Volgens SP'er Farshad Bashir hanteert het ministerie van Schultz die werkwijze wel vaker. In een zogenoemde procedurevergadering woensdag willen zij de kwestie aan de kaak stellen.  Sommige fracties opperden het plan om het ministerie, via het presidium van de Kamer, te vragen om eerst brieven aan de volksvertegenwoordigers te sturen voordat ze in handen van media komen. Het spoedoverleg wordt donderdagmiddag gehouden.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.