Karin van Dongen nieuwe Motorvrouw

Karin van Dongen is de nieuwe Motorvrouw van het Jaar. Tweede werd Hebe Kistemaker uit Rotterdam en derde Sandra den Dikken uit Leeuwarden. Van Dongen is de opvolgster van Simone Bokma die deze felbegeerde titel vorig jaar als eerste kreeg toebedeeld.  De trotse nieuwe titelhoudster noemt zichzelf een onafhankelijke vrouw die volop van het leven geniet. “Motorrijden maakt daar een belangrijk onderdeel van uit, al kwalificeer ik mijzelf vooral als mooi weer rijdster”, zegt Karin. “Dat ik deze competitie zou winnen had ik nooit gedacht. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik nooit van mijn leven een prijs in de wacht gesleept en nu dit. Wat een surprise.” De nieuwe Motorvrouw van het Jaar is het komende jaar de ambassadrice in de campagne om nog meer vrouwen op de motor te krijgen.

Gevraagd naar haar motorplannen nu ze de prestigieuze titel op zak heeft zegt Karin, van beroep communicatiemanager: “Ik wil beginnen met het maken van een documentaire over vrouwen die begin vorige eeuw, zo’n beetje vanaf 1920, al op een motor rond reden. Dat was zeer ongebruikelijk in die tijd en dat maakt zo’n onderwerp des te prikkelender. Uiteraard ben ik elke dag van de partij op MOTORbeurs Utrecht om contacten te leggen met de branche en voor ontmoetingen met beursbezoekers.”

Naast de eervolle titel won Van Dongen een REV’IT! motorpak naar keuze, mag zij met USA Motorreizen op vakantie naar Amerika en verwelkomt zij vanaf een gigantisch billboard bij de entree van Motorbeurs Utrecht met een brede glimlach de vele tienduizenden bezoekers die op de beurs worden verwacht. Bij de verkiezing liet Van Dongen 200 kandidaten achter zich. Vorig jaar hadden zich 145 vrouwen aangemeld.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.