donderdag 28 maart 2024

Kawasaki breidt Versys 1000 line-up uit: standaard model

Het aanbod Kawasaki Versys 1000-modellen wordt voor het nieuwe seizoen compleet gemaakt door de toevoeging van het ‘Standaard’ model. Hiermee wordt de instapprijs van de Versys 1000 serie aanzienlijk naar beneden bijgesteld. De nieuwe Versys 1000 ‘Standaard’ kan geheel naar eigen wens worden aangekleed. Met accessoires die passen bij de voorkeuren van de rijder. Bijvoorbeeld met een quickshifter/blipper, een hoger windscherm, verwarmde handvatten en verschillende bagage-opties.

Alle Kawasaki Versys 1000-modellen hebben een krachtige en soepele 1043cc-vier-in-lijn motorblok. Met de koppelrijke motor van 120 pk kun je lange dagen aaneen en honderden kilometers moeiteloos rijden. En de motor is schakellui. Want met een koppel van 102 Nm bij 7.500 tpm heeft hij altijd voldoende trekkracht om in hogere versnellingen te blijven rijden.

Kawasaki Versys Standaard: Ergonomie

Het ergonomische pakket van de Kawasaki Versys 1000 ‘standaard’ is praktisch en goed doordacht. Het grote, in hoogte verstelbare windscherm biedt bescherming tegen weer en wind. De comfortabele zitpositie – voor zowel rijder als passagier – belooft voldoende comfort. Het lage zwaartepunt en het brede stuur van de motor zorgen voor een gemakkelijk te hanteren rijgedrag. De zitpositie is rechtop, de kniehoek niet te scherp en het zadel comfortabel. De Versys 1000 ‘Standaard’ beschikt over cruise control.

De lange veerwegen van de Versys zijn ook comfortabel. En door de 17-inch wielen kom je in het bochtenwerk goed voor de dag. Doordat Kawasaki de focus legt op straatgebruik, in plaats van een compromis tussen off- en onroad gebruik, kun je de Versys 1000 makkelijk hanteren. Het antiblokkeerremsysteem ‘KIBS’ met krachtige radiaal gemonteerde monobloc-remklauwen vóór zorgt extra voor veiligheid.

Om de langeafstandsaspiraties te benadrukken zijn er drie accessoire pakketten beschikbaar voor de Versys 1000:

  • Tourer: Monokey zijkoffers met luxe binnentassen
  • Tourer Plus: Monokey zijkoffers met luxe binnentassen, LED-mistlampen, GPS steun en Framesliders
  • Grand Tourer: Monokey zijkoffers met luxe binnentassen, LED-mistlampen, GPS steun, Frame sliders, Topkoffer 47 liter met rugsteun en luxe binnentas

Prijs en beschikbaarheid

De Versys 1000 is vanaf einde januari beschikbaar bij de Kawasaki dealer in de kleur Candy Lime Green voor de prijs van €13.899,-.

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen