Kawasaki introduceert nieuwe ZX-10R

Na weken van geheimzinnig gedoe is dan nu eindelijk het moment daar: de introductie van Kawasaki's nieuwe superbike. Alhoewel, dit is dan nog de onofficiële introductie, want de Japanners geven pas alle details weg tijdens de Intermot show in Cologne. Qua technische gegevens weten we vooralsnog alleen dat het nieuwe groene racemonster beschikt over een LeoVince-uitlaatsysteem, een Brembo-remsysteem en demping van het merk Showa.

Kawasaki heeft in Japan al veel getest met de nieuwe superbike. Zo joegen verschillende testrijders de nieuwe ZX-10R eerder al over de circuits Autopolis, Suzuka en Okayama. De motor werd ook in Almeria flink aan de tand gevoeld door Supersport-rijder Katsuaki Fujiwara en Superbike-rijder Tom Sykes. Aangezien zowel Chris Vermeulen als Joan Lascorz door blessures niet in staat zijn om de motor te testen, zullen deze rijders de motor aan het einde van het seizoen verder aan testen onderwerpen op het circuit van Magny Cours.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?