donderdag 28 maart 2024

Kawasaki onthult 2023 Versys 650

De Kawasaki Versys 650 is de meest populaire en bestverkochte Dual Purpose motor in zijn klasse. Zijn succes dankt de Versys aan zijn veelzijdigheid en de uitstekende handling. Met een modern design, Traction Control, LED verlichting, scherp TFT-kleurendisplay en een compleet nieuwe kleur is de Versys 650 klaar voor 2023.

De Versys 650 is uitgerust met een 649cc parellel-twin. Dit motorblok is gefocust op souplesse en vermogensafgifte in lage en middelhoge toeren. Door het lage brandstofverbruik en een 21 liter grote brandstoftank zijn lange afstanden eerder een regel dan uitzondering. De toevoeging van Kawasaki Traction Control (KTRC) zorgt voor vertrouwen in alle omstandigheden. Het KTRC heeft 2 standen; mode 1 ondersteunt de sportieve rijervaring en Mode 2 zorgt voor maximale tractie in alle omstandigheden. Hiernaast is het systeem volledig uit te schakelen.

2023 Kawasaki Ninja 650 met Traction Control en LED-richtingaanwijzers

De veelzijdigheid van de nieuwe Versys 650 komt terug in het rijwielgedeelte welke is gericht op straatgebruik. Lange veerwegen, 17’’ wielen en de korte wielbasis leveren een perfecte mix van comfort en dynamische handling. Zelfs wanneer de conditie van het wegdek te wensen over laat. Een ø41 mm upside-down voorvork met gescheiden veerfuncties en schokdemper met afzonderlijke veervoorspanningsregelaar verfijnen de rijervaring nog verder. Middels een afzonderlijk geplaatste draaiknop kan de rijder gemakkelijk zonder gereedschap de achtervering aanpassen aan persoonlijke voorkeur of hoeveelheid bagage.

De moderne vormgeving met dubbele LED-koplampen zijn direct herkenbare designelementen van de Versys familie. Slimme features als de ‘’’kieuwen’’ in de kuip en het instelbare windscherm deflecteren de wind bij de rijder vandaan. Het windscherm is verstelbaar in 4 standen over een bereik van 80mm.

Achter de top kuip is er een 10,9cm groot TFT-kleurendisplay aanwezig. Dit multifunctionele scherm toont overzichtelijk een grote hoeveelheid informatie. Van toerental en snelheid tot brandstofniveau, buitentemperatuur en nog veel meer. Een geïntegreerde Bluetooth chip stelt de rijder in staat om via de Rideology app verbinding te maken met de motor. Via de app kan er op afstand allerhande voertuiginformatie, ritlogboeken en het onderhoudsschema bekeken worden.

Er zijn aantrekkelijke accessoirepakketten met o.a. monokey geïntegreerde zijkoffers beschikbaar. Deze pakketten benadrukken het grote inzetgebied van de Versys 650. Voor A2 rijbewijshouders is er wederom een 35kW versie.

De 2023 Versys 650 is vanaf medio januari beschikbaar bij de officiële Kawasaki dealers in Candy Lime Green en de volledig nieuwe kleur Metallic Smoke Gold.

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen