Kawasaki roept Z1000’s terug

De Japanse motorfietsfabrikant Kawasaki heeft een de Kawasaki Z1000’s uit 2010 teruggeroepen. Dit heeft het merk gedaan vanwege een probleem met het remsysteem, bij zowel de exemplaren met ABS als zonder. De remleiding kwam bij sommige motoren namelijk tegen de remschijf aan, wanneer er hard geremd werd. Het merk neemt het zekere voor het onzekere en roept verschillende motoreigenaren op om hun Z1000 te laten controleren bij de plaatselijke dealer. De reparatie bestaat uit het inspecteren van de voorremslang, wanneer deze beschadigd is zal deze worden vervangen. Daarnaast zal de positie van de voorremslang worden verplaatst om zo te voorkomen dat deze geen contact meer zal krijgen met de remschijf. De inspectie en het verplaatsen van de voorremslang zal 15 minuten duren, wanneer de voorremslang vervangen moet worden zal de reparatie een uur duren. Kawasaki heeft distributeurs, dealers, klanten geïnformeerd over het mogelijk probleem. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?