Kenny Roberts terug op de motor

Kenny Roberts is een voormalig Amerikaans motorcoureur, die drie jaar op een rij kampioen werd in de 500cc koningsklasse. Velen associëren Kenny Roberts met de evenzo legendarische zwart-gele Yamaha's. Roberts, ook wel King Kenny genoemd, behaalde in totaal 24 GP-overwinningen.

De 200 Miles d’Imola is voor veel motorliefhebbers dan ook een moment waar ze op hebben gewacht; de legendarische motorcoureur King Kenny stapt er namelijk weer op de motor. Dit klassiekerevenement dat plaatsvindt op het circuit van Imola in Italië en duurt van 1 tot 5 oktober, zal de eerste drie dagen in het teken staan van de motoren die zijn gebouwd vóór 1980. Ook zal er tijdens deze eerste drie dagen de 200 Miglia di Imola Revival plaatsvinden. Tijdens deze speciale gelegenheid zal Roberts, die overigens in 1977, 1983 en 1984 won op dit legendarische circuit, weer ten tonele verschijnen. Kijk hier voor meer informatie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.