KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien

Het KNMI heeft maandagochtend een waarschuwing afgegeven voor extreem weer. Volgens het instituut is er 's middags en 's avonds kans op zware onweersbuien met veel neerslag en windstoten tot 100 kilometer per uur. De zwaarste buien trekken waarschijnlijk over het oosten van het land. Ook in de ochtend zullen er al enkele lokale onweersbuien over het land trekken. Ook wordt het nog tropisch warm met temperaturen van 30 tot 32 graden.

De VerkeersInformatieDienst waarschuwt weggebruikers maandag niet op pad te gaan als dat niet nodig is. De Nederlandse Kustwacht hoopt dat mensen de weerberichten goed blijven volgen. Het Kustwachtcentrum in Den Helder houdt het weer nauwlettend in de gaten, onder meer via camera's op een groot aantal plekken langs het water. Alle reddingsstation zijn alert, aldus een woordvoerder.

Bron: nu.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.