KNMV en MON ondertekenen convenant

De Koninklijke Nederlandse Motorrijdersvereniging en de Motorsport Organisatie Nederland hebben op zondag 2 mei een convenant ondertekend. De bonden hebben namelijk op het circuit in Varsseveld, voorafgaand aan de crosswedstrijden een overeenstemming bereikt over het realiseren van een geluidsreductie in de motorcross. De eerste maatregel, die zal ingaan op 1 januari 2011, houdt in dat crossmotoren nog maximaal 94 decibel mogen produceren. Deze regel geldt voor alle (club)trainingen en wedstrijden (club, district, regionaal en nationaal) met uitzondering van het ONK van de KNMV en wedstrijden verreden onder toezicht van de FIM, UEM en IMBA.

“Ik ben blij dat we tot deze overeenstemming zijn gekomen. Het is voor de motorsport, met name voor het openhouden van reeds bestaande circuits, van evident belang dat we gezamenlijk het geluidsniveau structureel terugbrengen”, aldus Patrice Assendelft, de directeur van de KNMV.
 

Foto: KNMV/Kees Siroo

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.