KNMV en PROCentrum bundelen krachten

De KNMV gaat samenwerken met PROCentrum. Door de krachten te bundelen hopen beide partijen een positieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van zowel de professionele- als de consumentenrijopleidingen. PROCentrum is een internationaal opererende, particuliere, organisatie die uitsluitend rijopleidingen verzorgt voor (semi-) overheidsinstellingen, waarvan de bestuurders gebruik mogen maken van optische- en geluidssignalen, zoals omschreven in de verkeerswetgeving. Of die anderszins zijn belast met een toezichthoudende dan wel opsporing- of veiligheidstaak. Denk aan bijvoorbeeld de politie.

In België is PROCentrum officieel als opleider verbonden aan de Politieschool van Vlaams Brabant (PIVO). In Duitsland bestaat een samenwerking met de Verkehrsacademie van de TÜV Rheinland. Daarnaast is PROCentrum mede verantwoordelijk voor de exploitatie van het verkeersveiligheidcentrum Traffic Port gevestigd te Venlo.

Zowel bij PROCentrum als bij de KNMV zijn de opleidingen niet gericht op korte termijnsuccessen, maar wordt gewerkt aan veranderingsprocessen in het rijgedrag van de motorrijder. Verder wordt een actieve lobby in gang gezet voor een wettelijk erkenning en certificering van instituten, lesprogramma’s en trainers die zich bezighouden met voortgezette rijopleidingen. Direct hieraan gekoppeld is de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe cursussen.

Samengevat, wordt vervolgt!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.