KNMV reageert tegen wildcrossen

De offroadsport is recent negatief in het nieuws gekomen doordat offroadrijders en/of quadrijders een dassenburcht hebben vernield in het Drentse Wapserveen.De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging is absoluut geen voorstander van wildcrossen en distantieert zich dan ook van zulke acties.

Wel moet gezegd worden dat de term wildcross strikt genomen niet correct is, het gaat hier immers om offroadrijders. In dit specifieke geval is het zelfs de vraag of het wel offroadrijders betreft want de dikte van de bandensporen zoals die te zien zijn in de reportage van RTV Drenthe duiden eerder op quadrijders.

Het vervelende voorval geeft nogmaals de noodzaak aan om voldoende legale mogelijkheden te creëren voor zowel offroadrijders als motocrossers. Dit is iets waar de KNMV al jaren voor pleit bij verschillende overheden. Onlangs nog organiseerde de overkoepelende motorbond in Noord-Holland, Brabant en Gelderland discussiebijeenkomsten met regionale politici over de problematiek van de motorsport in de provincie, met als doel om de motorsport te behouden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.